Internationale IJSO

17-9-2015

In 2016 vindt de 13e internationale olympiade plaats van 2 t/m 11 december op Bali, Indonesiƫ.
Nederland wordt hier vertegenwoordig door de zes winnaars van de nationale eindronde die op 17 juni gehouden werd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmengen (HAN, Faculteit Techniek) in Nijmegen. Dit zijn: Nena Slaats, leerlinge van het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven, Sebastiaan Hoek leerling van het Stedelijk Gymnasium Haarlem,  Annejan van den Dool, leerling van het Gomarus College Groningen, Tobias Veerkamp leerling van het Mencia de Mendoza Lyceum uit Breda, Miriam Zegelaar, leerling van het Bernardinuscollege uit Heerlen en Ruard van Workum van het Stedelijk Gymnasium Arnhem.

Kijk op http://ijso2016.kemdikbud.go.id/ voor meer informatie te vinden over de internationale olympiade in Bali.

2017 IJSO in Nederland

De beide teams die op 7 april 2017 tijdens de nationale eindronde geselecteerd worden, gaan Nederland prominent vertegenwoordigen op de 14e International Junior Science Olympiad, begin december 2017 in Nijmegen. Het voortgezet onderwijs zal nadrukkelijk betrokken worden bij dit gastheerschap. Aan de IJSO, die tien dagen duurt, doen vijftig landen mee. De deelnemers verblijven in ons nationale topsportcentrum Papendal.
De leerlingen maken over drie dagen gespreid hun toetsen: meerkeuzewerk, open werk en ten slotte een praktische toets die ze met z'n drieĆ«n als team maken. Tijdens de rest van deze periode worden  excursies, culturele en sportieve activiteiten aangeboden. Naast het wedstrijdelement is het leggen van internationale contacten met leeftijdsgenoten een belangrijk onderdeel van het programma.

 

 
Contactpersoon