Internationale 2017

3-12-2017

​Er worden dit jaar twee teams van zes leerlingen geselecteerd voor de internationale wedstrijd:
een team uit de onderbouw en een team uit de bovenbouw. Voor alle deelnemers aan de eindronde zijn er bijzondere prijzen te winnen. Beide teams krijgen nog trainingsdagen op o.a. de Radboud Universiteit en Fontys Hogeschool Eindhoven om zich nog beter voor te bereiden op de internationale wedstrijd. De beide teams gaan Nederland prominent vertegenwoordigen op de 14e International Junior Science Olympiad, begin december 2017 in Nijmegen. Het voortgezet onderwijs zal overigens nadrukkelijk betrokken worden bij dit gastheerschap. Aan de IJSO, die tien dagen duurt, doen vijftig landen mee.
De deelnemers verblijven in ons nationale topsportcentrum Papendal. De leerlingen maken over drie dagen gespreid hun toetsen: meerkeuzewerk, open werk en ten slotte een praktische toets die ze met z'n drieën als team maken. De scores zijn individueel.
Tijdens de rest van deze periode worden excursies, culturele en sportieve activiteiten aangeboden. Naast het wedstrijdelement is het leggen van internationale contacten met leeftijdsgenoten een belangrijk onderdeel van het programma.

Contactpersoon