Voorronde IJSO

17-9-2015

​​​​Alle havo- en vwo-leerlingen uit de onderbouw (t/m leerjaar 3) en bovenbouw die op 31 december 2018 ten hoogste 15 jaar zijn kunnen meedoen aan de landelijke voorronde die in 2018 plaatsvindt van 26 maart tot en met 6 april. Het is een schriftelijke bio/na/sk-toets van 100 minuten die op de eigen school wordt afgenomen. De toets is opgebouwd uit vijf meerkeuzevragen en één open vraag per vakgebied. Correctie vindt plaats op de eigen school aan de hand van een bij de opgaven meegestuurd correctiemodel. Voor het niveau moet u denken aan de stand van zaken bij de genoemde vakken rond kerst in leerjaar vwo-4, maar al in een hoger leerjaar zitten en de vijf best scorende havisten. Voor de best scorende havo- en de vwo-scholen in de voorronde zijn de scholenprijzen: een grafische rekenmachine TI-nSpire cx met software pakket en sensor en een cheque van € 250,- voor de mediatheek, ter beschikking gesteld door uitgeverij Malmberg.
De beste leerling van iedere deelnemende school en de leerlingen met voldoende hoge score krijgen een certificaat van deelname met goed resultaat.

Aan de rechterzijde kunt u oefenboeken voor de verschillende vakken downloaden. Meer oefenmateriaal is beschikbaar op de website www.ijso-vo.nl.